top of page

Foto links    : de drie Vissersvrouwen
Foto rechts : mural in photoshop op de te plaatsen muur

Expositie 2023, Masha de Roo

Vanaf zaterdag 17 juni 2023, de Scheveningse Vlaggetjesdag, vond in Studio 26 een bijzondere tentoonstelling plaats. Haagse kunstenares Masha de Roo, presenteerte een adembenemend drieluik van schilderijen. De expositie kreeg de naam "The Fisherman's Wife". Elk van de drie grote doeken belicht voor de Roo een ander aspect van de Vissersvrouw.

Het eerste, ‘Vrouw met Vis', toont de vissersvrouw als een krachtige 'hoedster van de zee'. Haar zorgzaamheid voor de natuur staat hierbij centraal.

Het tweede schilderij, 'Vrouw met Anker’, portretteert haar als een sterke, weerbarstige vrouw, die het symbool van de hoop -het anker- stevig vasthoudt.

Het derde schilderij, ‘De Nettenboeter’, belicht de vaardigheden, het geduld en de rol van de vissersvrouw in het behoud van tradities en ambachten. 

De doeken trokken grote aantallen Scheveningers die normaal niet vaak in d egalerie te vinden zijn, naar de expositie.  De doeken waren een enorme trekpleister en werden snel verkocht aan bewoners van Scheveningen. Van elk van de drie vissersvrouwen is nog steeds een beperkte oplage van gesigneerde en genummerde giclée drukken in de verkoop bij Studio 26.

De vissersvrouw met het Anker werd door honderden bezoekers van de galerie gekozen om een plek te krijgen als mural in de Scheveningse Keizerstraat. De plaatsing van de mural zal plaatsvinden in 2024.

1F2CD296-FFB5-461E-80CE-F1E5BA1BA310 kopie.jpg
BA35FD11-CFFB-4AF8-9B8A-33CE4AFB9D3D kopie.jpg
Expo najaar 2021 v2.jpg

Najaarsexpositie in galerie Studio 26
 

In de galerie is tot december de najaarsexpositie te bezichtigen. De uit Gouda afkomstige schilder Ruben van Veen exposeert er schilderijen op strokarton in een figuratief intuïtieve stijl. 

Het leidend thema in zijn werk is de mens en de complexe verhouding van mensen tot elkaar. Zijn werk gaat over verlangens en angsten en geeft de dunne scheidslijn aan tussen verleiden en afstoten, harmonie en conflict, tederheid en gevecht.

Ook de in de Keizerstraat woonachtige schilder Dirk Roosenburg toont na vele jaren zijn werk. De kleurrijke en intense doeken van zijn hand geven een gezicht aan zijn strijd tegen de alcoholverslaving, maar stralen ook een enorme levenskracht uit.

U bent van harte welkom!

Uitnod okt 2020 1.jpg
uitnod expo juli 2020 v4.jpg

Zomerexpositie 2020

Van 23 juli t/m 22 augustus heeft Studio 26 het genoegen werken van de Belgische schilder Ivan Ruys: een serie doeken op formaat met zomerse taferelen die verbonden zijn met de zee.

 

De schilder heeft een eigen, pasteuze

techniek ontwikkeld, waarmee hij de licht overgoten sfeer op het strand op een bijna tastbare manier weet te vangen.

De figuren lijken op te lossen in het licht en de ruimte waarvan zij deel uitmaken.

Ruys volgde de kunstacademie in 

Brasschaat en zijn werk is voor het eerst in Nederland te bezichtigen.

U bent van harte uitgenodigd om de taferelen van het strand met dromerige figuren, rijen paalhoofden, zeilschepen dobberend voor de kust te komen bekijken in de galerie, op openingstijden of op afspraak.

WORD ONTWERP UITNOD.jpg
kaart v1 expo nov 2019 Wessel H.jpg

WESSEL HUISMAN (Breda, 1954) studeerde in 1981 cum laude af aan de Radboud Universiteit Nijmegen - afdeling Economische en Sociale Geschiedenis. In  1984 sloot hij zijn studie aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving Arnhem met uitstekende resultaten af. Nog datzelfde jaar kreeg hij aan dat instituut een aanstelling als adjunct directeur; een functie die hij vervulde tot 2006. Sindsdien is hij fulltime als kunstenaar werkzaam.

 

Internationale  erkenning

Naast talloze exposities in Nederland is Wessel Huisman sinds 1990 in toenemende mate succesvol in Europa en daarbuiten. Zo wordt hij in Italië vertegenwoordigd door Linea Spazio Arte Contemporanea gevestigd in Florence. Vanaf 2007 rijst zijn ster ook in Azië met exposities o.a. in Japan, Zuid-Korea, Vietnam, China, Hong Kong en Amerika. Vaak koppelt hij aan die presentaties lezingen en masterclasses op kunstuniversiteiten en in musea, zoals in 2008 in Saigon en Hanoi/Vietnam, in 2012 en 2013 in Shanghai/China. In Shanghai wordt hij vertegenwoordigd door Moyi Art Gallery. Ondersteund door het consulaat-generaal der Nederlanden was hij van juni - september 2016 artist in residence in Shanghai, gevolgd door een museale tentoonstelling in Bund 22 Gallery.

Prijzen en nominaties

Al verscheidene jaren behoort Wessel Huisman tot de 100 meest gewaardeerde kunstenaars in Nederland. In 2013 eindigde hij in de halve finale, in 2012 had hij zelfs een finaleplaats bij de laatste acht. Dit jaar eindigde hij op de twaalfde plaats.

In 2004 ontving hij van de gemeente Doetinchem de Victoriaprijs voor zijn masterplan voor kunsttoepassing in de publieke ruimte.

In 2014 won hij de Premio Telethon voor zijn bijdrage aan de tentoonstelling ‘Small Wonders’

in galerie Linea, Florence. Tijdens de Biënnales in diezelfde stad heeft hij verschillende prijzen in de wacht gesleept. In oktober 2015 werd zijn inzending beloond met een zilveren Lorenzo Il Magnifico, in 2019 met een bronzen prijs van de stad Florence.

uitnod. expo sept 2019 v1.jpg

 Zeegezichten en –gedichten bij galerie Studio 26

 

In galerie Studio 26 zal tijdens de kunst- en cultuurdag op zaterdag 7 september de nieuwe expositie “Dichter bij het beeld” van start gegaan. Het werk van de Scheveningse kunstenares Cassandra van Veen staat hierbij centraal met het project ‘Elke dag in Zee’. Dagelijks ontstond na een duik in zee een aquarel waarvan de titel zich ontwikkelde tot een gedicht met elf woorden: een Elfje. Van een selectie aquarellen zijn kunstblokken gedrukt, waarvan bezoekers een favoriet mogen afscheuren.

Ook beeldhouwwerk van de Israëlische beeldhouwer Benzi Mazliah en bronzen van bekende beeldhouwers als Nic Jonk en Theresia van der Pant worden geëxposeerd.

In de galerie kunt u tevens kennis nemen van de ontwikkelingen van het project “Art Sea District” georganiseerd door galerie eigenares Kiek Bangert. Het betreft een aan de gemeente gepresenteerd plan voor een internationale, toegankelijke beelden, welke de boulevard en Keizerstraat verbindt en deze om het jaar zal transformeren tot een dynamisch en kleurrijk kunstkwartier met werk van jonge internationale kunstenaars.

Een team van kunsthistorici en managers is druk bezig met de uitwerking van dit initiatief en ook cabaretier Paul van Vliet zet zich in om door dit project Scheveningen de allure te geven die het verdient, waardoor de Keizerstraat verder tot bloei kan komen, ook buiten het hoogseizoen.

Tijdens de vernissage zijn er diverse optredens

waarbij poëzie, beeld en muziek elkaar ontmoeten. Violist René Haakman improviseert bij de voorgedragen gedichten, die vooral de zee tot onderwerp hebben.

Bij de terrassen vlak voor de galerie zal een trio van musici de Keizerstraat omtoveren in een Italiaans tafereel. Tenor Hendrik Vonk en sopraan Emmy van Diesen zingen meeslepende Italiaanse operaliederen, begeleid op piano door Paul de Boer. U bent van harte welkom !

uitnod. expo mei 2019.jpg

Expositie, mei en juni 2019

Stella Burggraaf   Olieverf schilderijen

 

In 2003 studeerde ik af aan de Ruudt Wackers Academie in Amsterdam, richting tekenen en schilderen. Aanvankelijk werkte ik veel op locatie. Vaak in het Wormer- en Jisperveld en de Starnmeerpolder. Tegenwoordig ben ik dagelijks te vinden in mijn atelier in Westknollendam.

 

Ik maak sfeerlandschappen, die geïnspireerd zijn op het polderlandschap en de Hollandse kust. Mijn schilderijen zijn geen registratie van de werkelijkheid, maar geven een impressie. Niet-bestaande landschappen, die je in Nederland overal kunt tegenkomen. Uitgangspunt daarbij is de horizon, waaromheen ik mijn eigen beeld creëer; ruimtelijk en simpel. Zoekend naar de sfeer van drassige landjes, spiegelend water en Hollandse luchten.

 

Ik werk met olieverf op doek, soms op paneel. De kracht van mijn werk ligt in het vinden van eenvoudige oplossingen, gecombineerd met een losse schildertoets. Vaak werk ik in lagen en speelt de transparantie een belangrijke rol, maar ik werk ook nat in nat, zoekend naar direct resultaat.

 

20ste eeuwse meesters   Bronzen

 

Studio 26 exposeert/verkoopt ook werken van enkele van de meest bekende 20ste eeuwse Nederlandse beeldhouwers. In de huidige expositie vindt u werken van Nic Jonk, Fred Carasso, Pieter de Monchy en Theresia van der Pant. Vanaf juli zullen daar een aantal werken van naam aan worden toegevoegd.

 

Sandra Simones   Sieraden

 

Sandra Simonis is beeldhouwster en houdt zich de laatste jaren eveneens bezig met het vervaardigen van sieraden. Ze kiest daarvoor prachtige materialen als edelstenen, parels en koralen die zij vaak op haar reizen inkoopt in landen als Thailand en Vietnam. Dat maakt haar reizen tot een zoektocht naar unieke stenen en wilde parels.

Sandra maakt eveneens sieraden op opdracht.

Kiek en Frits Bangert  Beelden in brons en hout

 

Ik heb een kunsthistorische achtergrond en ben opgegroeid in een artistieke familie.

Ik begon met beeldhouwen op mijn 24ste en volgde lessen techniek privélessen bij verschillende kunstenaars. Eén van mijn voorbeelden was mijn vader Frits Bangert, eveneens beeldend kunstenaar, waarvan een aantal werken in de expositie zijn opgenomen (o.a. de grote houten beelden) Hij is een hakker, ik ben meer een modelleur en bouw mijn beelden op in klei of boetseerwas om er daarna mallen van te maken en ze in brons te gieten.

Ik werkte 10 jaar in een bronsgieterij om mij de technieken die komen kijken bij het ‘cire perdue’ gieten eigen te maken. Ik vind het belangrijk dat mijn beelden en vormen kracht, vrijheid en openheid uitstralen, wat het thema ook is. Ik houd net zoveel van het maken van miniaturen als het opzetten van grote werken, die vaak geabstraheerd zijn of abstract. De bronzen van mijn vader en mijzelf hebben een oplage van max. 9 exemplaren.

 

bottom of page