top of page

FRITS BANGERT   (Haarlem, 1939)

 

Frits Bangert is een veelzijdig kunstenaar, actief als beeldhouwer, schilder en jazz-muzikant. Beelden vormen het grootste deel van zijn werk. Hij werkt hoofdzakelijk in steen en hout of een combinatie van beide.

Frits Bangert vindt zijn inspiratiebronnen bij natuurvolken (Afrikaanse en Zuidamerikaanse kunst) en de kracht en eenvoud van bijvoorbeeld Keltische kunst.

Deze invloeden weet de kunstenaar te verwerken tot een eigen stijl die eenzelfde puurheid uitstraalt. Eenvoud van vorm en strakheid van lijn versterken de expressiviteit van zijn beelden.

 

Op het platte vlak werkt Frits Bangert hoofdzakelijk in veelal abstract en in gouache of olie-pastel. Het werk  is helder van kleur en evenwichtig van opbouw.

Een mengvorm tussen beeld en schilderij vormen zijn de recente reliefwerken. Architecturaal minimalisme doopte Bangert deze verstilde, Stijl-achtige constructies en reliefs, opgebouwd uit witte vlakken met verticale en horizontale kleuraccenten.

De constructivistische schilderijen roepen associaties op met plattegronden en bovenaanzichten van maagdelijk witte gebouwen.

bottom of page